Alu felne

Kako odabrati idealnu felnu za vaš automobil

Važan je izgled, nećemo se lagati, možda i najbitnija stvar pri izboru novih felni. Kako će se uklopiti sa odabranim gumama i uopšte sa modelom vozila. Svi volimo da privuku pažnju, posebno onaj moćni utisak pri vožnji dok se točkovi okreću. A kod njih se oči okreću.

Biće nam drago da vam pomognemo da upotpunite celokupni izgled vašeg vozila.

Šta treba da znate pre nego što izaberete?
Pre svega, to su prečnik i širina točkova i guma, ali i dimenzije koje preporučuje proizvođač, uključujući i maksimalno dozvoljene.

Gde pronaći ove informacije?

Na većini automobila postoji oznaka o preporučenim veličinama guma i obično se nalazi sa strane vozačevih vrata ili na poklopcu rezervoara za gorivo i u uputstvu za upotrebu automobila.

Koji cilj treba da ispune vaše nove felne? Da li je to samo zbog estetike ili želite da vaši točkovi igraju ulogu u performansama – ubrzanju ili skretanju?

Ukoliko je izbor novih felni usmeren na osvežavanje izgleda vozila, preporučujemo dimenzije koje inače koristite. Auto sa većim gumama i felnama ima i veći utisak na koji prenosi snagu, pa je ubrzanje nešto bolje sa većim felgama. Ovde je, naravno, važno da se pridržavate uputstava proizvođača i da se krećete u opsegu do maksimalne preporučene dimenzije za vaš automobil.

Nije retka praksa da se za letnje gume biraju nešto veće gume, na primer 17“, a za zimske malo manje, recimo 16“. Istovremeno, obe dimenzije će odgovarati opsegu koji preporučuje proizvođač, ali i to se mora imati na umu pri izboru dimenzija felni.

Ali šta ako imam određene dimenzije točkova?

Ne brinite, u našoj ponudi i uz naše savete pronaći ćete idealnu felnu za bilo koju veličinu točkova. Ako vam je teško da pronađete određene dimenzije, slobodno nas kontaktirajte i mi ćemo pronaći felne i automobilske gume, čak i za neobične dimenzije točkova.